De leukste activiteiten in Amsterdam

In Amsterdam zijn zoveel dingen te doen dat het eigenlijk niet allemaal in dit artikel past daarom hebben we een selectie gemaakt van de leukste activiteiten die wij bezocht hebben in de afgelopen periode.  In deze lijst hebben we de museums niet meegenomen, dit wordt een apart artikel met alleen informatie over de museums in Amsterdam. Inspiratie hebben wij opgedaan via het Amsterdam Blog.

1. De Amsterdamse Schommel

Sinds enkele jaren is de Adam Toren een begrip geworden in Amsterdam, deze toren bevindt zich in Amsterdam Noord, net aan de andere kant van het IJ gezien vanaf het Centraal Station.

De oude Shell toren is getransformeerd naar een toren die veel verschillende dingen te bieden heeft o.a. een hotel, club, diverse restaurants en de Amsterdam Swing. De Amsterdam Swing is op de 21e etage gelegen en biedt een geweldig uitzichtpunt waardoor je over geheel Amsterdam kunt uitkijken aan de ene kant en aan de andere kant over de weilanden.

Op de hoogste etage tref je ook de Amsterdam Swing, een schommel die je over het gebouw heen laat schommelen, een echte must-do voor de waaghalzen onder ons. Wij hebben erg genoten van de schommel en de adrenaline die vrijkomt als je over het gebouw heen schommelt is geweldig.  

2. Rondvaart over de Amsterdamse grachten

De Amsterdamse grachten staan op de werelderfgoedlijst en zijn meer dan 400 jaar oud, geweldig om dit te ervaren vanaf het water.

Wij hebben een tour genomen via Mana Boat Tours, een boot waar we een ongeveer met ze 10en op zaten en de schipper en de host maken de tour tot een groot succes. De tour duurt ongeveer een uur en ze laten je alle mooie plekjes vanaf het water zien en geven ook uitleg wat er te zien is.

Zo wist ik bijvoorbeeld niet dat de Magere Brug volledig gebouwd is van hout, ook de palen in het water.

3. Heineken Experience

Freddy Heineken heeft een prachtig biermerk opgebouwd, eentje die wereldwijde bekendheid heeft, de start van dit heerlijke biertje is allemaal begonnen in Amsterdam.

Aangezien we met enige regelmaat een biertje van Freddy drinken leek het ons tijd om eens de Heineken Experience te bezoeken. Dit museum is gevestigd in een van de oude brouwerijen in de Amsterdamse Pijp en is ongeveer 10 minuten met de metro vanaf Centraal Station.

Tijdens de rondleiding leer je hoe het bier gemaakt wordt en krijg je een goed beeld van de geschiedenis van Heineken. Zeker de moeite waard om hier naartoe te gaan.

4. Amsterdam Dungeon

De Amsterdam Dungeon of het Spookhuis is een museum waar verschillende acteurs volledig verkleed aan het werk zijn.
In dit museum leer je over de geschiedenis van Amsterdam en hoe onze hoofdstad ontstaan is. Dit leer je door middel van verschillende toneelstukjes die worden opgevoerd door de verschillende acteurs.

5. Artis Dierentuin

De dierentuin van Amsterdam (Artis) is gelegen in Amsterdam Oost. Vanaf Centraal Station kun je hier eenvoudig naartoe reizen met de tram, deze duurt ongeveer 20 minuten. De dierentuin heeft een grote verscheidenheid aan verschillende dieren en er is dus ook veel te zien van giraffen tot aan een groot aanbod van verschillende vogels. Als je Artis bezoekt reken erop dan dat je enkele uren onder de pannen bent.

Overige categorieën