Een huis kopen, waar let je op?

Als je een nieuw huis gaat kopen is het eerst aan te raden om te beslissen wat je wilt. Bijvoorbeeld wil je een huis of een appartement, moet het al helemaal af zijn of heb je nog zin om te klussen, hoeveel slaapkamers ben je naar opzoek en hoe groot moet het zijn en uiteraard is de locatie ook erg belangrijk.

Eigenlijk is de echte vraag, wat zoek je in je nieuwe woning?  

Voordat je opzoek gaat naar jouw echte nieuwe woning is het leuk om eerst een aantal bezichtigingen in te plannen bij andere huizen waarvan je weet dat niet helemaal de perfecte huizen voor jou zijn, zo kun je een idee krijgen wat er allemaal aangeboden wordt en dit is een leuke manier om inspiratie op te doen voor jouw nieuwe woning. Zo krijg je een leuk beeld van welke functies, stylen en lay-outs er zijn.  Ook als het huis niet is wat je zoekt neem dan de tijd om het rustig te bekijken, als het niet jouw droomhuis is probeer er dan achter te komen waarom dit niet het geval is zodat je dit kunt voorkomen of aan kunt passen bij jouw toekomstige woning.

Bepaal je budget

Elke woning en locatie hebben hun eigen budget. Als je jouw budget hebt bepaald en de eisen hebt vastgesteld waar je woning aan moet voldoen kun je rustig beginnen met zoeken. Weet wat je kunt kopen en houd rekening met eventuele verbouwingskosten en vergeet uiteraard de kosten voor de inrichting niet.

Een hypotheek adviseur heeft ons enkele adviezen gegeven hoe je het beste een budget kunt bepalen voor jouw toekomstige koopwoningen.

Inspiratie

Naast het bezoeken van open huizen kun je ook op andere manieren inspiratie opdoen en jouw eisen van je droomhuis vaststellen. Wat een handige manier is om ideeën op te doen is om diverse magazines te kopen die te maken hebben met Huis & Interieur of op internet te zoeken naar foto websites bijvoorbeeld Pinterest. In de diverse magazines kun je op een leuke manier prachtige huizen vinden die tot op de puntjes zijn afgewerkt. Wat een andere goede tip om inspiratie op te doen is om via Funda het kan zijn is om

Overige categorieën