Restaurants in Amsterdam

De hoofdstad van ons land staat bekend om de bourgondische levensstijl van de Amsterdammers. 
Amsterdam is voor velen dan ook de perfecte plek om het eens lekker van te nemen. De Amsterdamse yuppen genieten dan ook met volle smacht van het leven en alles wat hun stad te bieden heeft.  

Nadat we uren over de grachten hebben geslenterd zijn we op onderzoek uitgegaan naar 5 restaurants waar jij heerlijk kunt genieten voor een avondvullend diner.  De restaurants die wij hier beschrijven zijn alle gelegen in het centrum van Amsterdam.

The Uptown Meat Club – Nederlands vlees zoals het hoort

Dit restaurant is gelegen in het Museum gebied, aan de “van Baerlestraat”. Zoals de naam al aangeeft wordt hier voornamelijk vlees geserveerd maar je kunt er ook terecht voor andere lekkernijen bijvoorbeeld vis of vegetarisch. De Uptown Meat Club serveert alleen vlees dat afkomstig is uit Nederland en dat proef je ook. Dit restaurant is zeker een aanrader als je zin hebt in een lekkere biefstuk of bavette. Voor meer informatie bekijk de website van de Uptown Meat Club.

George – Ongedwongen & Klassiek

Bij George kun je genieten van de ongedwongen, klassieke Franse keuken. In dit restaurant komen toeristen en locals bij elkaar om te genieten van de pure gerechten. Voor de fijnproevers probeer de “pizza tuna”, dit is een absolute aanrader.

Venus & Adonis – Traditioneel & Smaakvol

Bij Venus & Adonis staat de traditionele Franse keuken centraal, hier worden smaakvolle gerechten geserveerd. Dit restaurant wat al een behoorlijke tijd meedraait is een echte aanwinst voorde grachtengordel. Tijdens je bezoek wordt er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat jij (de gast) het naar zijn zin heeft en alles wat daarbij komt kijken. Extra tip, vraag om een tafel bij het raam zodat je heerlijk kunt genieten van alles wat er op de gracht gebeurt. Voor meer informatie bekijk de website van Venus & Adonis.

Seafood Bar – ’t Spui

Als je van vis houdt, bezoek dan zeker de Seafood Bar aan het Spui (centrum), dit restaurant serveert de hele dag verse vis en is zeker een aanrader voor de echte genieter. Je kunt hier terecht voor een simpele hap kibbeling of voor een heerlijke kreeft.

Restaurant Mappa – Italiaans eten op zijn best

Restaurant Mappa dat gelegen is een klein straatje genaamd de “Nes” (op loopafstand van “de Dam”) kun je heerlijk Italiaans eten. Het restaurant heeft een perfecte prijs – kwaliteitsverhouding en het is zekerde moeite waard om te bezoeken. Wat leuk is om te weten is dat ze hun eigen Limoncello maken, werkelijk verrukkelijk en deze moet je dan ook zeker proberen.

Overige categorieën