Nachtje naar Haarlem

Wij hebben besloten om Haarlem te gaan ontdekken en het doel van onze  ontdekkingsreis is om lekker te winkelen en erachter te komen wat deze stad allemaal te bieden heeft.

Wij begonnen de reis per trein richting Haarlem, ons hotel dat wij gevonden hebben via Hotels in Haarlem, is gelegen naast het centraal station. Het Haarlem Hotel is volledig gerenoveerd en alles is dus nog zo goed als nieuw, wij hebben hier een nacht mogen verblijven en dat was absoluut genieten! 

Uiteraard hebben wij een stadswandeling gemaakt door de oude straten die Haarlem kent, de meeste straten zijn schots & scheef en dat maakt het nog alsof je terug in de tijd bent maar dan wel in een modern jasje uiteraard. Na een heerlijke wandeling hebben wij fietsen gehuurd en zijn we lekker naar het strand gefietst, onder het genot van een glas rose en een briesje hebben wij heerlijk geluncht bij een strandbar. Het is ongeveer 30 minuten fietsen naar het hotel en dat was precies goed voor een heerlijk ritje door de zon.

In de avond zijn wij lekker gaan dineren op de Grote Markt, waar veel leuke restaurantjes zijn, wij hebben gegeten bij Cafe Colette een echte aanrader voor een heerlijk diner in een leuke setting. Na het diner hebben wij nog een leuke cocktailbar aangedaan en daarna was het tijd om terug te keren naar ons hotel.

Helaas zijn de volgende ochtend weer vertrokken uit Haarlem.

Wat ik leuk vind aan Haarlem

Als stad is Haarlem perfect gelegen. Het is net iets rustiger dan Amsterdam ook qua toeristen en daarnaast is het nog steeds op 15 minuten reisafstand waardoor je gemakkelijk de drukte kan opzoeken en alles kan ontdekken wat Amsterdam te bieden heeft. Haarlem is ook op fiets afstand van het strand van Bloemendaal en Zandvoort aan Zee.

Haarlem heeft een bruisend stadscentrum met als middelpunt de Grote Markt waar vele restaurants en cafes zich omheen gevestigd hebben. Terwijl wij in Haarlem waren hebben wij genoten dat het niet zo'n grote stad is en dat alles lopend te doen is en toch dichtbij is.

Overige categorieën