Weekendje weg naar Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en een stad als deze vind je niet zomaar in Europa.
Het is net iets minder precieus dan bijvoorbeeld Hamburg en de mensen zijn minder open als  in München maar door de rauwe en gave sfeer die Berlijn te bieden heeft trekt het bijna elk jaar weer meer bezoekers.  

In deze stad kun je kun je een behoorlijke hoeveelheid aan geschiedenis opsnuiven daarnaast voel je dit ook als je Berlijn bezoekt en door de stad rondwandelt. In de buitenwijken van Berlijn tref je een overvloed aan van creativiteit, nu zou je denken dat dit bewust gaat maar dat is niet het geval dit ontstaat volledig natuurlijk.  

Als je naar Duitsland in het algemeen kijkt en naar de steden die er zijn is Berlijn een van de jongere steden maar ondanks dat deze stad zo jong is, is er toch heel veel gebeurd in het verleden, denk bijvoorbeeld aan de 2e wereldoorlog en de Berlijnse muur.  

Als je een ontdekkingsreiziger bent en graag van het reguliere pad afgaat, zal je tal van onbekende plaatsen in de stad vinden die verlaten en vergeten zijn en helaas zul je ook vele herinneringen aan de vreselijke oorlog ,die daar ooit heeft plaatsgevonden, tegenkomen.  

In Berlijn zijn veel bezienswaardigheden denk bijvoorbeeld aan de Brandenburger Tor, het Holocaustmonument en de Alexanderplatz. In het centrum is er genoeg te zien en te doen om jouw citytrip naar Berlijn tot een succes te maken. Wat ook niet te vergeten is om je historische ontdekkingstocht af te maken is het Berlijnse muurmonument.

Wat ik leuk vind aan Berlijn

Als stad heeft Berlijn exact de juiste mix tussen bezienswaardigheden, winkels en bars en het leuke is dat het niet teveel is zoals in sommige andere steden. Tijdens mijn bezoek hebben wij ons geen moment bedrukt gevoeld, er is overal voldoende ruimte om lekker rond te lopen of om heerlijk te genieten van een van de vele terrassen die de stad te bieden heeft.

Het gave van deze stad is dat hele straten en buurten een transformatie ondergaan zodra de zon ondergaat en deze veranderen in een plek/buurt waar je tot laat in de nacht je voetjes van de vloer kunt laten gaan.

Zeker de moeite waard om Berlijn toe te voegen aan je bucktet list als je hier nog niet geweest bent.

Overige categorieën