Waar let je op bij een laptop kopen??

Als je opzoek bent naar een nieuwe laptop zijn er een aantal zaken waar je op moet letten voordat je deze gaat aanschaffen. Hierbij een aantal tips die voor jou wellicht handig kunnen zijn voordat je een nieuwe gaat aanschaffen.

Bepaal je budget voor je laptop?

Net als al andere producten die je kunt aanschaffen kun je laptops zo goedkoop en duur mogelijk maken zoals je zelf wilt, de prijzen variëren van een paar honderd euro tot duizenden euro’s.

Welk systeem wil je gebruiken?

Er zijn verschillende besturingssystemen maar de meest bekende zijn IOS en Windows. Een besturingssysteem is eigenlijk het programma waarmee jouw laptop werkt en dit bepaalt dan ook hoe het werkt. Door de keuze van jouw besturingssysteem kan de prijs ook nogal verschillen.

Kies de grote van je scherm?

Wat wil je precies met jouw laptop doen en hoe groot wil je dat het scherm is dat je wilt gebruiken. De scherm formaten worden aangegeven in inches. Vaak kun je kiezen uit een klein, middel of groot scherm. De keuze voor het scherm beïnvloedt ook het gewicht van de laptop.

Als je bijvoorbeeld veel reist zou het handig kunnen zijn om te kiezen voor een kleine laptop i.p.v. grote laptop, omdat deze vaak lichter is en makkelijker mee te nemen is in bijvoorbeeld je koffer.  

Bekijk de aansluitingen op de laptop die jij nodig hebt?

Op elke laptop zitten een aantal aansluitingen om externe kabels op aan te sluiten (bijvoorbeeld: HDMI kabel). Bedenk vooraf je aankoop wat voor aansluitingen jij nodig hebt, om een voorbeeld te geven als je laptop wilt aansluiten aan een televisie is het handig dat er een HMDI aansluiting op zit of als je veel werkt met een harde schijf is het aan te raden te controleren dat er een usb aansluiting is.

Overige categorieën